Notes podle roků:

           

           

         

Notes v roce 2007:

20.11.2007 Dívčí pokojíček 2 - po dvou letech dostal Any pokojík zřejmě již definitivní podobu - v souvislosti s nastěhováním bicí soupravy Pearl jsem musel uvolnit místo a současně i vyřešit problém Any želvy - vyrostla zatím natolik, že se v teráriu už ani nechtěla zdržovat. Dostal tedy velký výběh, který jsem umístil na skříňku (vpravo). Celkový výsledek je na fotografiích - výraznou barevnost si vybrala Any, dokonce původně chtěla mít oranžové celé stěny. Musel jsem tedy navrhnout (a nakreslit) kruhové přechody aby zůstaly alespoň části bílé - pokoj je totiž dost malý (ostatně původně kuchyň) a nechtěl jsem z toho udělat úplnou jeskyni. V každém případě, již několik Any kamarádů/kamarádek teenagerovského věku nám to pochválilo, což myslím je co říci...

      Any pokoj vz. 2007

19.8.2007 Klokočka - cestou k Bezdězu jsem náhodou natrefil na úžasné místo - přírodní park Klokočka v údolí potoka Rokytky. Od roku 1724 stojí na místě údajně léčivého pramenu kaple zasvěcená sv. Prokopovi. Pramen je poměrně vydatný a skvěle chladný. Místo samotné včetně kaple má lehce temnou atmosféru, hlavně díky okolním lesům a zcela osamělé poloze - nepochybuji, že většinou budete jedinými návštěvníky.

Klokočka

12.7.2007 Kupec benátský - z letních slavností jsme si letos vybrali Bouři (včetně opravdové bouře) a Kupce benátského. Ten se hrál na nové scéně v Lichtenštejnské paláci - oproti Nejvyššímu purkrabství na Hradě je to scéna komornější, ale hra nás dočista zklamala (a to prý patřila loni k nejlepším slovenským inscenacím). Nemám rád "humor" založený na prdění - nechápu vůbec, kdo to dokáže do hry vecpat ani kdo se tomu dokáže zasmát, nepochopil jsem ani proč režisér ponechal tak otevřeně antisemitské vyznění tohoto kusu a už vůbec ne přesun do "současnosti" - neboť ten spočíval pouze ve výměně kostýmů za džíny, vztah k ději jako takovému jsem nezaznamenal. Nicméně, s úrovní představení Konkurenti na Palmovce (můj etalon pro absolutní dno) nelze srovnat, povícero dobrých momentů se dalo najít.

Scéna | Okno paláce | Shylog

16.6.2007 Muzejní noc  - Nemohli jsme si nechat ujít tuto akci. (www.muzejninoc.cz), ačkoliv letos byla všechna děvčata na cestách. Proti loňsku jsme sice nekápli na takovou bombu jako bylo loni Klementinum, ale i tak to stálo za to - výstava Zrzavého ve Valdštejnské jízdárně, Věstonická Venuše a motýli z Bornea v Národním muzeu, sklepení domu u Kamenného zvonu a komentovaná prohlídka - Antonín Chitussi. Na závěr, ale to už bylo skoro pozdě, jsme si prohlédli Dům u Černé matky boží.

Muzejní noc 2007

29.4.2007 Brno - Špilberk. Díky neuvěřitelné akci s výběrem dlaždiček jsme se dostali do Brna a vybrali jsme si jako cíl  Špilberk. Byl jsem ohromen. Nejen hrad ale celý střed (Petrov) je skvěle opraven, v přilehlých uličkách Starého Brna jsou skvostné secesní vily a samotný hrad je také jak ze škatulky. A nikde téměř nikdo (to asi místní tak netěší ale já to ocením, když se neustále nikomu nepletu pod nohy. V klášterní restauraci jsme si dali trapistické 13° višňové pivo (Želiv) a na cestu si ještě koupili i hořčici dle mnišského receptu (ostrá a nakyslá po přídavku vína)...

    Any na Špilberku | Petrov | V gotice vládne vertikála...

9.4.2007   Radotínský potok. Je skoro neuvěřitelné, že 20 km od Václaváku je údolí, kde opravdu čas nějak nepopolejzá dopředu - dokonce ani chataři tady jsou nějak málo akční - půlka chat je rozpadlých, další jsou spíš slumy než chatovými osadami a jen málo je "klasicky" opečovávaných. Velká část trasy je dokonce chatekprostá... Hlavním trhákem je asi mlýn u Chotče - barokní stavba je dnes trochu obestavěná ošklivýma přístavbama, ale uvnitř je funkční technologie a mlýn dokáže ještě dnes mlýt obilí. A pan Veselý je tuším devátou generací, která mlýn vlastní...

Mlýn u Chotče | Téměř golfový klub.... | Za náspem není rybníček (ale býval)

1.4.2007   Karlické údolí. Přírodní rezervace - nešlapejte prosím mimo značené trasy, neničte chráněnou vzácnou květenu a dřeviny. Chovejte se s vědomím, že přírodní bohatství nám nebylo dáno, ale zapůjčeno, a jednoho dne jej budeme muset předat našim potomkům.

Karlické údolí | Poznej a chraň (bůh)

30.3.2007   Markétčin pokojík. Růžové období je zřejmě u všech děvčat nevyhnutelné. Na návštěvě v novém domku známých jsem potkal tento, patří Markétce a brzo se do něj bude stěhovat. Musel jsem uznat, že splnit přání dceři může být někdy pěkně zapeklitý úkol.

   3x Markétčin pokojíček

 17.3.2007   Břevnovský klášter. Tentokrát žádné "podnikatelské" ale opravdové, nefalšované baroko podle Dienzenhofera Při koncertu lidovky, kam nyní patří sbor Corillon našich děvčat, jsem si musel alespoň pár obrázků pořídit. Dnes je klášter tak trochu zapadlý, ale bez okolní zástavby, jako jediná dominanta, to určitě působil skvěle.

  Tereziánský sál | Corillon | 2x Noční pohled

1.3.2007   Barrandov. Opět něco z nových stavebních počinů (u nás) na Barrandově. Svažitý pozemek směrem do Klukovic nyní okupují nové bytové domy a jak jsou čisté a vymazlené, tak chudáci paneláčci vedle nich vypadají dost ošuntěle. A to prosím byly ty nejlepší na sídlišti - nízké, se zahradami, prostě top....

Ulice | Pohled od Klukovic | Modro

7.2.2007   Pec pod Sněžkou. Nemám bohužel na porovnání žádný záběr starý těch cca 30 let od mého posledního pobytu v Peci, ale ono by to stejně ten rozdíl neukázalo - chybět stejně bude mumraj, ruch a zápach skútrů, polština a němčina - a tak jen ten pár věcí, které zůstaly - penzion Hradec (sem jsme chodili na jídlo) a hotel Hořec (vypadá teď mnohem lépe). Ulice směrem ke sjezdovkám je snad nová úplně. Horizont je ošklivý úplně stejně jako kdysi.

  Hradec | Hotel Hořec | Ulice k Bramberku

1.1.2007   Obrázek z Barrandova - na Tilleho náměstí máme místo ošklivého kulturáku se zaplivanou hospodou obchodní centrum s plzeňskou restaurací a bowlingem! Dokonce jsou pryč i pergoly a díky bohu i stánky. Ať už to má na svědomí kdo chce, je to skvělé.

Apartmány  | Zrcadlení  | Noční pohled